Follow
Luciana Cavalcanti Azevedo
Luciana Cavalcanti Azevedo
Professora de Química e Tecnologia em Alimentos no IF SERTÃO-PE
Verified email at ifsertao-pe.edu.br
Title
Cited by
Cited by
Year
Simultaneous analysis of sugars and organic acids in wine and grape juices by HPLC: Method validation and characterization of products from northeast Brazil
EM Coelho, CV da Silva Padilha, GA Miskinis, AGB de Sá, GE Pereira, ...
Journal of Food Composition and Analysis 66, 160-167, 2018
2332018
Evaluation of the formation and stability of hydroxyalkylsulfonic acids in wines
LC de Azevedo, MM Reis, LF Motta, GO Rocha, LA Silva, JB de Andrade
Journal of Agricultural and Food Chemistry 55 (21), 8670-8680, 2007
1052007
Bioactive Compounds and Antioxidant Activity of Mango Peel Liqueurs (Mangifera indica L.) Produced by Different Methods of Maceration
EM Coelho, MEAO de Souza, LC Corrêa, AC Viana, LC de Azevêdo, ...
Antioxidants 8 (4), 102, 2019
832019
Passion fruit peel flour–Technological properties and application in food products
EM Coelho, RG Gomes, BAS Machado, RS Oliveira, M dos Santos Lima, ...
Food Hydrocolloids 62, 158-164, 2017
622017
Efeito da presença e concentração de compostos carbonílicos na qualidade de vinhos
LC Azevêdo, MM Reis, LA Silva, JB Andrade
Química Nova 30, 1968-1975, 2007
432007
Biodegradable films derived from corn and potato starch and study of the effect of silicate extracted from sugarcane waste ash
LC de Azevedo, S Rovani, JJ Santos, DB Dias, SS Nascimento, ...
ACS Applied Polymer Materials 2 (6), 2160-2169, 2020
352020
Avaliação nutricional de pacientes mantidos em programa de hemodiálise crônica
T Batista, IO Vieira, LC Azevedo
J Bras Nefrol 26 (3), 113-20, 2004
332004
Principais fatores da mini-avaliação nutricional associada a alterações nutricionais de idosos hospitalizados
LC Azevedo, M Fenilli, L Neves, CB Almeida, MB Farias, T Breitkopf, ...
Arq Catarinenses Med 36 (3), 7-14, 2007
322007
Phenolic Profile, Organic Acids and Antioxidant Activity of Frozen Pulp and Juice of the Jambolan (Syzygium Cumini)
EM Coelho, LC De Azevedo, LC Corrêa, MT Bordignon‐Luiz, MDS Lima
Journal of Food Biochemistry 40 (2), 211-219, 2016
272016
Physico‐chemical properties, rheology and degree of esterification of passion fruit (Passiflora edulis f. flavicarpa) peel flour
EM Coelho, LC de Azevêdo, AC Viana, IG Ramos, RG Gomes, MS Lima, ...
Journal of the Science of Food and Agriculture 98 (1), 166-173, 2018
242018
Study of renewable silica powder influence in the preparation of bioplastics from corn and potato starch
LC de Azêvedo, S Rovani, JJ Santos, DB Dias, SS Nascimento, ...
Journal of Polymers and the Environment 29, 707-720, 2021
232021
Propriedades do amido e suas aplicações em biopolímeros
LC de Azevêdo, AS CORDEIRO DE SÁ, S Rovani, DA Fungaro
Cadernos de prospecção 11, 351-358, 2018
212018
Fruto do maracujá: importância econômica e industrial, produção, subprodutos e prospecção tecnológica
EM Coelho, LC de Azevêdo, MA Umza-Guez
Cadernos de prospecção 9 (3), 347-347, 2016
212016
Multivariate chemometric analysis for the evaluation of 22 Citrus fruits growing in Brazil’s semi-arid region
EM Coelho, IC da Silva Haas, LC de Azevedo, DC Bastos, IMT Fedrigo, ...
Journal of Food Composition and Analysis 101, 103964, 2021
202021
A liquid chromatographic method optimization for the assessment of low and high molar mass carbonyl compounds in wines
LC de Azevedo, MM Reis, GE Pereira, GO da Rocha, LA Silva, ...
Journal of separation science 32 (20), 3432-3440, 2009
192009
Caracterização e obtenção de farinha do resíduo gerado no processo industrial de clarificação do suco de acerola
ACD Braga, MS Lima, LC Azevedo, MEC Ramos
Revista Semiárido De Visu 1 (2), 126-133, 2011
172011
Caracterização físico-química da farinha da casca de manga cv. Tommy atkins.
LC de AZEVÊDO, PM AZOUBEL, IRA SILVA, AJB Araújo, ...
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21 …, 2008
142008
Recovery of antioxidant compounds from mango peel by green extraction processes
M Souza, N Mezzomo, LC Correa, MS Lima, LC Azevêdo, SRS Ferreira
International Food Research Journal 26 (6), 1845-1859, 2019
122019
Prospecção Tecnológica para o aproveitamento de resíduos industriais, com foco na indústria de processamento de manga
EM Coelho, AC Viana, LC Azevedo
Cadernos de Prospecção 7 (4), 550-550, 2014
102014
Estudo comparativo da desidratação de frutas para fins de infusão, por método tradicional e liofilização
LRV Moraes, LC de Azevedo, VML Santos, TJV Leitão
Revista semiárido de visu 2 (2), 254-264, 2012
102012
The system can't perform the operation now. Try again later.
Articles 1–20