Simultaneous analysis of sugars and organic acids in wine and grape juices by HPLC: Method validation and characterization of products from northeast Brazil EM Coelho, CV da Silva Padilha, GA Miskinis, AGB de Sá, GE Pereira, ... Journal of Food Composition and Analysis 66, 160-167, 2018 | 233 | 2018 |
Evaluation of the formation and stability of hydroxyalkylsulfonic acids in wines LC de Azevedo, MM Reis, LF Motta, GO Rocha, LA Silva, JB de Andrade Journal of Agricultural and Food Chemistry 55 (21), 8670-8680, 2007 | 105 | 2007 |
Bioactive Compounds and Antioxidant Activity of Mango Peel Liqueurs (Mangifera indica L.) Produced by Different Methods of Maceration EM Coelho, MEAO de Souza, LC Corrêa, AC Viana, LC de Azevêdo, ... Antioxidants 8 (4), 102, 2019 | 83 | 2019 |
Passion fruit peel flour–Technological properties and application in food products EM Coelho, RG Gomes, BAS Machado, RS Oliveira, M dos Santos Lima, ... Food Hydrocolloids 62, 158-164, 2017 | 62 | 2017 |
Efeito da presença e concentração de compostos carbonílicos na qualidade de vinhos LC Azevêdo, MM Reis, LA Silva, JB Andrade Química Nova 30, 1968-1975, 2007 | 43 | 2007 |
Biodegradable films derived from corn and potato starch and study of the effect of silicate extracted from sugarcane waste ash LC de Azevedo, S Rovani, JJ Santos, DB Dias, SS Nascimento, ... ACS Applied Polymer Materials 2 (6), 2160-2169, 2020 | 35 | 2020 |
Avaliação nutricional de pacientes mantidos em programa de hemodiálise crônica T Batista, IO Vieira, LC Azevedo J Bras Nefrol 26 (3), 113-20, 2004 | 33 | 2004 |
Principais fatores da mini-avaliação nutricional associada a alterações nutricionais de idosos hospitalizados LC Azevedo, M Fenilli, L Neves, CB Almeida, MB Farias, T Breitkopf, ... Arq Catarinenses Med 36 (3), 7-14, 2007 | 32 | 2007 |
Phenolic Profile, Organic Acids and Antioxidant Activity of Frozen Pulp and Juice of the Jambolan (Syzygium Cumini) EM Coelho, LC De Azevedo, LC Corrêa, MT Bordignon‐Luiz, MDS Lima Journal of Food Biochemistry 40 (2), 211-219, 2016 | 27 | 2016 |
Physico‐chemical properties, rheology and degree of esterification of passion fruit (Passiflora edulis f. flavicarpa) peel flour EM Coelho, LC de Azevêdo, AC Viana, IG Ramos, RG Gomes, MS Lima, ... Journal of the Science of Food and Agriculture 98 (1), 166-173, 2018 | 24 | 2018 |
Study of renewable silica powder influence in the preparation of bioplastics from corn and potato starch LC de Azêvedo, S Rovani, JJ Santos, DB Dias, SS Nascimento, ... Journal of Polymers and the Environment 29, 707-720, 2021 | 23 | 2021 |
Propriedades do amido e suas aplicações em biopolímeros LC de Azevêdo, AS CORDEIRO DE SÁ, S Rovani, DA Fungaro Cadernos de prospecção 11, 351-358, 2018 | 21 | 2018 |
Fruto do maracujá: importância econômica e industrial, produção, subprodutos e prospecção tecnológica EM Coelho, LC de Azevêdo, MA Umza-Guez Cadernos de prospecção 9 (3), 347-347, 2016 | 21 | 2016 |
Multivariate chemometric analysis for the evaluation of 22 Citrus fruits growing in Brazil’s semi-arid region EM Coelho, IC da Silva Haas, LC de Azevedo, DC Bastos, IMT Fedrigo, ... Journal of Food Composition and Analysis 101, 103964, 2021 | 20 | 2021 |
A liquid chromatographic method optimization for the assessment of low and high molar mass carbonyl compounds in wines LC de Azevedo, MM Reis, GE Pereira, GO da Rocha, LA Silva, ... Journal of separation science 32 (20), 3432-3440, 2009 | 19 | 2009 |
Caracterização e obtenção de farinha do resíduo gerado no processo industrial de clarificação do suco de acerola ACD Braga, MS Lima, LC Azevedo, MEC Ramos Revista Semiárido De Visu 1 (2), 126-133, 2011 | 17 | 2011 |
Caracterização físico-química da farinha da casca de manga cv. Tommy atkins. LC de AZEVÊDO, PM AZOUBEL, IRA SILVA, AJB Araújo, ... In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21 …, 2008 | 14 | 2008 |
Recovery of antioxidant compounds from mango peel by green extraction processes M Souza, N Mezzomo, LC Correa, MS Lima, LC Azevêdo, SRS Ferreira International Food Research Journal 26 (6), 1845-1859, 2019 | 12 | 2019 |
Prospecção Tecnológica para o aproveitamento de resíduos industriais, com foco na indústria de processamento de manga EM Coelho, AC Viana, LC Azevedo Cadernos de Prospecção 7 (4), 550-550, 2014 | 10 | 2014 |
Estudo comparativo da desidratação de frutas para fins de infusão, por método tradicional e liofilização LRV Moraes, LC de Azevedo, VML Santos, TJV Leitão Revista semiárido de visu 2 (2), 254-264, 2012 | 10 | 2012 |