Magda Andréia Tessmer
Magda Andréia Tessmer
Doutora em Fisiologia e Bioquímica Vegetal, ESALQ-USP
E-mail confirmado em usp.br
TítuloCitado porAno
The accumulation of tannins during the development of ‘Giombo’and ‘Fuyu’persimmon fruits
MA Tessmer, RA Kluge, B Appezzato-da-Glória
Scientia Horticulturae 172, 292-299, 2014
142014
Quality of mini tomatoes harvested at two maturity stages and kept chilled in three packages
VC Caron, MA Tessmer, SC Mello, AP Jacomino
Horticultura Brasileira 31 (2), 279-286, 2013
112013
Microstructural changes while persimmon fruits mature and ripen. Comparison between astringent and non-astringent cultivars
MA Tessmer, C Besada, I Hernando, B Appezzato-da-Glória, A Quiles, ...
Postharvest Biology and Technology 120, 52-60, 2016
102016
Fresh cut yam stored under different temperatures
MA Donegá, MA Tessmer, ED Mooz, LTC Dall'Orto, FFC Sasaki, ...
Horticultura Brasileira 31 (2), 248-254, 2013
82013
Cuticle of'Gala'and'Galaxy'apples cultivars under different environmental conditions
MA Tessmer, LR Antoniolli, B Appezzato-da-Glória
Brazilian Archives of Biology and Technology 55 (5), 709-714, 2012
72012
Initial stages of minimal processing of red beets result in significant loss of bioactive compounds
AP Preczenhak, MA Tessmer, ND Berno, AP de Abreu Vieira, RA Kluge
LWT 96, 439-445, 2018
32018
Influence of growing sites and physicochemical features on the incidence of lenticel breakdown in ‘Gala’and ‘Galaxy’apples
MA Tessmer, B Appezzato-da-Glória, LR Antoniolli
Scientia horticulturae 205, 119-126, 2016
22016
Partição de Biomassa entre parte aérea e raízes de plantas de feijão submetidas a alagamento
R Nascimento, MA Tessmer, CO Trecha, L Amarante, DS Colares
IN: XIII Congresso de Iniciação Científica e VI Encontro de Pós-Graduação da …, 2004
22004
Sugarcane cells as origin of acid beverage floc in cane sugar
RB Lima, MA Tessmer, BA da Gloria, FN dos Santos, MN Eberlin, ...
Food chemistry 237, 1004-1011, 2017
12017
Astringency in ʻGiomboʼ persimmon and its relationship with the harvest time
MA Tessmer, B Appezzato-da-Glória, RA Kluge
Revista Ceres 63 (5), 646-652, 2016
12016
Influência do alagamento sobre o desenvolvimento da área foliar e volume de raízes de plantas de feijão
MA Tessmer, R Nascimento, CO Trecha, L Amarante, DS Colares
XIII CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, Universidade Federal de Pelotas–RS, 2004
12004
Astringency reduction using ethanol-associated to the storing under refrigeration at 5ºC promotes physiological and structural alterations in ‘Giombo’persimmons
MA Tessmer, BA da Glória, RA Kluge
Comunicata Scientiae 9 (3), 449-456, 2018
2018
Ethanol vapor is efficient for reduction of astringency compounds in cashew apple
JV Tezotto-Uliana, JT de Paula, MA Tessmer, RA Kluge
Postharvest Biology and Technology 145, 117-124, 2018
2018
Chitosan and Carnauba Wax Coatings Are Not Recommended for Yellow Carrots
N Berno, M Tessmer, A Preczenhak, B Nastaro, M Spoto, R Kluge
Horticulturae 4 (4), 31, 2018
2018
Caqui—Diospyros kaki
RA Kluge, MA Tessmer
Exotic Fruits, 113-119, 2018
2018
Natural insolubilization of tannins during maturation of astringent and non-astringent persimmon cultivars.
MA Tessmer, C Besada, I Hernando, B Appezzato-Da-Glória, A Quiles, ...
IX Simpósio Ibérico de Maturação e Pós-Colheita, Lisboa, Portugal, 2 a 4 de …, 2016
2016
Pérdida natural de astringencia durante la maduración de caqui. Comparación entre variedades astringentes y no astringentes
MA Tessmer, CB Ferreiro, I Hernando, B Appezzato-da-Glória, A Quiles, ...
Levante Agrícola: Revista internacional de cítricos, 175-180, 2016
2016
Estudos anatômicos e fisiológicos de frutos de caquizeiro (Diospyros kaki L.) quanto ao acúmulo de taninos e aos processos de destanização
MA Tessmer
Universidade de São Paulo, 2014
2014
Determinação da origem das lenticelas e sua relação com a lenticelose em maçãs (Malus domestica Borkh.).
MA TESSMER, LR ANTONIOLLI, B APEZZATO-DA-GLÓRIA
Embrapa Uva e Vinho-Resumo em anais de congresso (ALICE), 2011
2011
Características anatômicas e físico-químicas de frutos de macieira (Malus domestica Borkh.) e sua relação com a lenticelose.
MA Tessmer
Embrapa Uva e Vinho-Tese/dissertação (ALICE), 2009
2009
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Artigos 1–20