Seguir
Biano Alves de Melo Neto
Biano Alves de Melo Neto
Professor, Instituto Federal Baiano
E-mail confirmado em ifbaiano.edu.br
Título
Citado por
Citado por
Ano
Biodegradable thermoplastic starch of peach palm (Bactris gasipaes kunth) fruit: Production and characterisation
BAM Neto, CCMF Junior, EGP Silva, M Franco, N Santos Reis, ...
International journal of food properties 20 (sup3), S2429-S2440, 2017
232017
Thermal-morphological characterisation of starch from peach-palm (Bactris Gasipaes kunth) fruit (Pejibaye)
BAM Neto, BS Fernandes, CCMF Junior, M Franco, RCF Bonomo, ...
International Journal of Food Properties 20 (5), 1007-1015, 2017
172017
Chemical composition and functional properties of starch extracted from the pejibaye fruit (Bactris gasepaes Kunt.)
BA de Melo Neto, AA Barbosa, CX dos Santos Leite, PF de Almeida, ...
Acta Scientiarum. Technology 37 (1), 105-110, 2015
162015
Extraction and characterization of native starch obtained from the inhambu tuber
GMS Silva, CM Veloso, LS Santos, BA Melo Neto, RCI Fontan, ...
Journal of food science and technology 57, 1830-1839, 2020
112020
Chemical, physico-chemical and sensory characterization of mixed açai (Euterpe oleracea) and cocoa´ s honey (Theobroma cacao) jellies
BA Melo Neto, EA Carvalho, KV Pontes, WS Barretto, CK Sacramento
Revista Brasileira de Fruticultura 35, 587-593, 2013
102013
Guia de beneficiamento de cacau de qualidade
ACR Ferreira, D Ahnert, BA de Melo Neto, DLN Mello
Instituto Cabruca. Ilhéus, Bahia, 2013
92013
Physicalchemical characterization and thermophysical properties of cocoa honey
BA Melo Neto, RCF Bonomo, RCI Fontan, ACR Ferreira, GRF Gonçalves, ...
Revista GEINTEC-Gestão, Inovação e Tecnologias 6 (1), 2944-2953, 2016
52016
CHEMICAL, PHYSICOCHEMICAL AND SENSORY CHARACTERIZATION OF MIXED AÇAI (Euterpe oleracea) AND COCOAS HONEY (Theobroma cacao) JELLIES1
BADEM NETO, EA CARVALHO, KV PONTES, WDES BARRETTO, ...
Revista Brasileira de Fruticultura 35 (2), 587-593, 2013
52013
Caracterização físico-química de geléia de pitanga roxa (Eugenia uniflora L.)
BAD Melo Neto, EA Carvalho, GJA Melo, WS BARRETTO, ...
VII CONNEPI-Congresso Norte Nordeste de Pesquisa e Inovação, 2012
52012
Biodegradable thermoplastic starch of peach palm (Bactris gasipaes Kunth) fruit: production and characterisation.
BA Melo Neto, CCM Fornari Junior, EGP Silva, M Franco, NS Reis, ...
42017
Chemical, morphological, thermal and technological properties of acetylated white inhambu starch
GM de Souza Silva, I de Carvalho Batista Muniz, CM Veloso, LS Santos, ...
Journal of Polymers and the Environment 30 (1), 246-257, 2022
32022
Indicação Geográfica Cacau Cabruca Sul da Bahia: Agregação de valor e conservação da Mata Atlântica
A Reis, A Conceição, C Lyrio, BA Neto, AL Rosa, D Ahnert, DLN Mello
Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia/Instituto Cabruca …, 2018
32018
STARCH EXTRACTION FROM THE PEACH PALM (Bactris gasepaes Kunth.) FRUIT: A MODEL APPROACH FOR YIELD INCREASE
BA Melo, RCF Bonomo, M Franco, PF Almeida, KV Pontes
Engenharia Agrícola 37, 148-159, 2017
32017
Aceitação da aplicação de fios de chocolate em chips de banana
LB da Silva, EN da Silva, EA Carvalho, BA de Melo Neto, SAS da Rocha
Brazilian Journal of Development 7 (3), 30678-30693, 2021
22021
Feiras da agricultura familiar camponesa e certificação orgânica no semiárido baiano
LOF SANTOS, AJA CARVALHO, BA Melo Neto, WR HASENGAWA
Cadernos de Agroecologia 13 (1), 2018
22018
Amido do fruto da pupunheira (Bactris gasepaes Kunth.): isolamento, caracterização do grânulo e aplicação em termoplástico biodegradável
BA Melo Neto
Escola Politécnica, 2017
22017
Método de limiarização automática para a contagem de células somáticas em imagens microscópicas
GJA de Melo, BA de Melo Neto, V Gomes, LAL de Almeida, ACC Lima
REVISTA GEINTEC-GESTAO INOVACAO E TECNOLOGIAS 4 (3), 1283-1291, 2014
22014
Extraction and characterization of the pectin methylesterase (PME) of waste agroindustrial of the pineapple'Pérola'.
EA Carvalho, BA Melo Neto, HJ Holschuh, M Franco, CK Sacramento
22012
Classificaçao de amêndoas e qualidade de liquor de cacau (Theobroma cacao L.) superior Bahia
BA de Melo Neto, EA Carvalho, DLN Mello
12013
APROVEITAMENTO DO RESÍDUO DA PUPUNHA NA PRODUÇÃO DE ENZIMAS: REVISÃO
HA Taroco, LHF Lima, LDCB Reina, MADS Gouvêia, MLOF Melo, ...
AGRICULTURA E AGROINDÚSTRIA NO CONTEXTO DO DESENVOLVIMENTO RURAL SUSTENTÁVEL …, 2021
2021
O sistema não pode executar a operação agora. Tente novamente mais tarde.
Artigos 1–20