Seguir
Ramon Peres Brexó
Ramon Peres Brexó
Outros nomesRamon Brexó
EMBRAPA
E-mail confirmado em alumni.usp.br - Página inicial
Título
Citado por
Citado por
Ano
Whey protein as a key component in food systems: Physicochemical properties, production technologies and applications
RJS de Castro, MAF Domingues, A Ohara, PK Okuro, JG dos Santos, ...
Food structure 14, 17-29, 2017
1602017
Impact and significance of microbial contamination during fermentation for bioethanol production
RP Brexó, AS Sant’Ana
Renewable and Sustainable Energy Reviews 73, 423-434, 2017
952017
Microbial interactions during sugar cane must fermentation for bioethanol production: does quorum sensing play a role?
RP Brexó, AS Sant’Ana
Critical reviews in biotechnology 38 (2), 231-244, 2018
292018
High throughput screening of technological and biopreservation traits of a large set of wild lactic acid bacteria from Brazilian artisanal cheeses
LP Margalho, BA Kamimura, RP Brexó, VO Alvarenga, AS Cebeci, ...
Food microbiology 100, 103872, 2021
182021
Chemometric classification of Brazilian artisanal cheeses from different regions according to major and trace elements by ICP-OES
BM de Andrade, LP Margalho, DB Batista, IO Lucena, BA Kamimura, ...
Journal of Food Composition and Analysis 109, 104519, 2022
152022
Yeasts from indigenous culture for cachaca production and brewer's spent grain: Biodiversity and phenotypic characterization for biotechnological purposes
RP Brexo, LR Brandao, RD Chaves, RJS Castro, AA Camara Jr, CA Rosa, ...
Food and Bioproducts Processing 124, 107-120, 2020
62020
Artisanal cachaça and brewer's spent grain as sources of yeasts with promising biotechnological properties
RP Brexó, MGS Andrietta, AS Sant'Ana
Journal of applied microbiology 125 (2), 409-421, 2018
52018
Large scale survey of yeasts in frozen concentrated orange juice (FCOJ): Occurrence, diversity, and resistance to peracetic acid
HM Nascimento, L do Prado-Silva, LR Brandão, RP Brexó, AA Câmara Jr, ...
International journal of food microbiology 367, 109589, 2022
42022
Influência da Composição do Meio de Cultura na produção de Enzimas Ligninolíticas e de Protease por Fungos Marinhos
RP Brexó, MRZ Passarini, LS Durães
BBR-Biochemistry and Biotechnology Reports 2 (3), 339-342, 2013
12013
Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in Brazilian artisanal cheeses: Occurrence, counts, phenotypic and genotypic profiles
LP Margalho, JS Graça, BA Kamimura, SHI Lee, HDS Canales, ...
Food Microbiology, 104531, 2024
2024
COMBINATION OF PLASMOLYSIS AND VACUUM AS STRATEGIES FOR BREWER’S SPENT YEASTS ENRICHMENT WITH VITAMIN D3
TJ COSTA, M THOMAZINI, JC JOSÉ, R BREXÓ, CSF TRINDADE
Galoá, 2023
2023
Use of brewer's spent yeast in natura and chemically modified as biomass for ascorbic acid biosorption
JC José, BC Soares, TJ Costa, RP Brexó, M Thomazini, ...
Anais COBEQ, 2023
2023
Proteção de ácido ascórbico por meio de biossorção empregando levedura cervejeira como biossorvente
JC José, TJ Costa, RP Brexó, M Thomazini, CS Favaro-Trindade
Caderno de Resumos, 2022
2022
Aplicação da técnica de biossorção para impregnação de colecaciferol em leveduras residuais de cervejaria
TJ Costa, JC José, M Thomazini, RP Brexó, CS Favaro-Trindade
Caderno de Resumos, 2022
2022
Picolé de caldo de cana com maracujá como alternativa para consumo de probióticos
RP Brexó, EG Farsoni, RR Petrus, CS Fávaro-Trindade
28. SIICUSP: resumos, 2020
2020
Produção e caracterização de picolé probiótico de caldo de cana com limão
EG Farsoni, RP Brexó, RR Petrus, CS Fávaro-Trindade
28. SIICUSP: resumos, 2020
2020
Caracterização, interação com bactéria lática, e o impacto do reciclo de células e lavagem ácida durante fermentação etanólica sobre leveduras originárias de processo artesanal …
RP Brexó
[sn], 2017
2017
Produção de enzimas ligninolíticas, glioxal oxidase e proteases por fungos marinhos
RP Brexó
Universidade Estadual Paulista (Unesp), 2013
2013
O sistema não pode executar a operação agora. Tente novamente mais tarde.
Artigos 1–18