Frozen chicken for wild fish: nutritional transition in the Brazilian Amazon region determined by carbon and nitrogen stable isotope ratios in fingernails GB Nardoto, RSS Murrieta, LEG Prates, C Adams, MEPE Garavello, ... American Journal of human biology 23 (5), 642-650, 2011 | 114 | 2011 |
Factors influencing the food transition in riverine communities in the Brazilian Amazon R de Jesus Silva, ME de Paula Eduardo Garavello, GB Nardoto, EA Mazzi, ... Environment, Development and Sustainability 19, 1087-1102, 2017 | 50 | 2017 |
Food insecurity in urban and rural areas in Central Brazil: transition from locally produced foods to processed items LPF Rodrigues, RC Carvalho, A Maciel, PN Otanasio, MEPE Garavello, ... Ecology of food and nutrition 55 (4), 365-377, 2016 | 33 | 2016 |
Mudanças de hábitos alimentares em comunidades rurais do semiárido da região nordeste do Brasil EDF Reinaldo, MRF Da Silva, GB Nardoto, MEDPE Garavello Interciencia 40 (5), 330-336, 2015 | 32 | 2015 |
Biomordants and new alternatives to the sustainable natural fiber dyeings L Pinheiro, L Kohan, LO Duarte, MEPE Garavello, J Baruque-Ramos SN Applied Sciences 1 (11), 1356, 2019 | 24 | 2019 |
Anthropology of food: An essay on food transition and transformations in Brazil LB Sobreira, M Garavello, GB Nardoto Journal of Food, Nutrition and Population Health 2 (1), 9, 2018 | 21 | 2018 |
Can stable isotope analysis reveal dietary differences among groups with distinct income levels in the city of P iracicaba (southeast region, B razil)? JG Gragnani, MEPE Garavello, RJ Silva, GB Nardoto, LA Martinelli Journal of human nutrition and dietetics 27 (3), 270-279, 2014 | 21 | 2014 |
Ensaio sobre transição alimentar e desenvolvimento em populações caboclas da Amazônia R de Jesus Silva, MEPE Garavello Segurança Alimentar e Nutricional 19 (1), 1-7, 2012 | 21 | 2012 |
Alterações nas estratégias de subsistência: o caso dos índios brasileiros xavantes RJN da Silva, MEPE Garavello Segurança Alimentar e Nutricional 16 (1), 32-48, 2009 | 16 | 2009 |
Transição agroalimentar em comunidades tradicionais rurais: o caso dos remanescentes de quilombo Kalunga–GO R de Jesus Silva, MEPE Garavello, R Navas, GB Nardoto, EA Mazzi, ... Segurança Alimentar e Nutricional 22 (1), 591-607, 2015 | 11 | 2015 |
Transformação (agri) cultural ou etnossustentabilidade: relato de uma aldeia Bororo JG Pinto, MEPE Garavello Agroecologia e Desenvolvimento Rural Sustentável 3 (2), 54-60, 2002 | 11 | 2002 |
POLÍTICAS PÚBLICAS E COMUNIDADES TRADICIONAIS: UMA ANÁLISE DOS PROJETOS DE DESENVOLVIMENTO LOCAL SUSTENTÁVEL NA MATA ATLÂNTICA (Traditional communities and public policy: an … R Navas, AYS Kanikadan, KMP Santos, MEPE Garavello REVISTA NERA, 147-161, 2014 | 10 | 2014 |
Segurança alimentar em comunidades quilombolas de São Paulo KMP Santos, MEPE Garavello Segurança Alimentar e Nutricional 23 (1), 786-794, 2016 | 9 | 2016 |
Interação interdisciplinar: a experiência da Pós-Graduação em Ecologia Aplicada da USP AR Almeida Junior, SMG Molina, LA Martirani, MVR Ballester, ... Interdisciplinaridade em ciência, tecnologia & inovação, 2011 | 9* | 2011 |
Urban access and government subsidies impact livelihood and food transition in slave-remnant communities in the Brazilian Cerrado R de Jesus Silva, ME de Paula Eduardo Garavello, GB Nardoto, EA Mazzi, ... Agronomy for sustainable development 39, 1-12, 2019 | 8 | 2019 |
Quintais domésticos: conhecimento, tradição e utilidades no município de Piracicaba, SP APB Nascimento, MR Silva, M Garavello, SMG Molina Environmental and Health World Congress, Santos. Nat Res Health Future …, 2006 | 8 | 2006 |
Mapping carbon and nitrogen isotopic composition of fingernails to demonstrate a rural–urban nutrition transition in the Center‐West, Northeast, and Amazon regions of Brazil GB Nardoto, RJ da Silva, T Schor, MEPE Garavello, MRF da Silva, ... American Journal of Physical Anthropology 172 (4), 650-663, 2020 | 7 | 2020 |
Artesanía con fibra de banano en la perspectiva de la multifuncionalidad en comunidades quilombolas MEP Eduardo Garavello, MR Da Silva, KM Pacheco dos Santos Interciencia 33 (1), 34-40, 2008 | 7 | 2008 |
Diálogo entre saberes: uma experiência acadêmica no Vale do Ribeira/SP MR da Silva, MEPE Garavello | 7 | 2006 |
Produção para autoconsumo e segurança alimentar entre assentados rurais do Alto Xingu, Mato Grosso, Brasil NS Grigol, SMG Molina, GC Sant’Ana, MEPE Garavello Revista de Economia e Sociologia Rural 60, e233195, 2021 | 6 | 2021 |