Enhancement of the functional properties of Dioscoreaceas native starches: Mixture as a green modification process PS Hornung, S Avila, M Lazzarotto, SR da Silveira Lazzarotto, ... Thermochimica acta 649, 31-40, 2017 | 44 | 2017 |
Investigation of the photo-oxidation of cassava starch granules: Thermal, rheological and structural behaviour PS Hornung, CS de Oliveira, M Lazzarotto, SR da Silveira Lazzarotto, ... Journal of Thermal Analysis and Calorimetry 123, 2129-2137, 2016 | 43 | 2016 |
Brazilian Dioscoreaceas starches: Thermal, structural and rheological properties compared to commercial starches PS Hornung, L do Prado Cordoba, SR da Silveira Lazzarotto, E Schnitzler, ... Journal of Thermal Analysis and Calorimetry 127, 1869-1877, 2017 | 36 | 2017 |
Evolved gas analysis (TG-DSC-FTIR) and (Pyr-GC–MS) in the disposal of medicines (aceclofenac) MD Colman, SR da Silveira Lazzarotto, M Lazzarotto, FA Hansel, ... Journal of Analytical and Applied Pyrolysis 119, 157-161, 2016 | 18 | 2016 |
Impact of treatment with HCL/alcoholic in the modification of corn starch GL de Andrade de Siqueira, PS Hornung, AC da Silveira, ... Journal of Thermal Analysis and Calorimetry 129, 1705-1713, 2017 | 12 | 2017 |
Hydrolysis of the low gelatinization temperature Araucaria angustifolia pine seed starch: Thermal, rheological and structural properties GLA de Siqueira, AC da Silveira, SRS Lazzarotto, RCB de Godoy, ... Journal of Thermal Analysis and Calorimetry 138, 1269-1278, 2019 | 8 | 2019 |
Thermoanalytical evaluation of essential oils of the leaves from Eucalyptus spp susceptible and resistant to Glycaspis brimblecombei. GLA SIQUEIRA, M Lazzarotto, M Fernandes, AC da Silveira, ... Brazilian Journal of Thermal Analysis, v. 5, n. 1, 2016. 6 p., 2016 | 7 | 2016 |
Induced effects by oxidation with potassium permanganate on the thermal, morphological, colorimetric and pasting properties of corn starch. SRS Lazzarotto, CD Bet, PS Hornung, M Lazzarotto, E Schnitzler Ukrainian Food Journal, v. 6, n. 2, p. 197-210, 2017., 2017 | 6 | 2017 |
Corn starch incorporated with freeze-concentrated Ilex paraguariensis extracts: a potential nutraceutical product SRS Lazzarotto, M Lazzarotto, AC Silveira, I Wendling, E Schnitzler Journal of Thermal Analysis and Calorimetry 146, 171-176, 2021 | 4 | 2021 |
Hydrolysis of the low gelatinization temperature Araucaria angustifolia pine seed starch GL Andrade de Siqueira, AC Silveira, SRS Lazzarotto, ... Journal of Thermal Analysis and Calorimetry 138 (2), 1269-1278, 2019 | 3 | 2019 |
Thermal tool to evaluate essential oil composition of different Eucalyptus genotypes in relation to Glycaspis brimblecombei susceptibility (Hemiptera: Aphalaridae) AC da Silveira, GL de Andrade de Siqueira, FM Mayer, ... Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, 1-9, 2021 | 2 | 2021 |
Thermal analysis of salts from 4-nitrophenol and aliphatic amines M Lazzarotto, FF Nachtigall, GLA de Siqueira, SR da Silveira Lazzarotto, ... Journal of Thermal Analysis and Calorimetry 138, 351-357, 2019 | 2 | 2019 |
Caracterização térmica de óleos essenciais de eucalipto visando material genético resistente ao ataque de Glycaspis brimblecombei. IC Denardin, M Lazzarotto, SRS LAZZAROTTO, WLE Magalhaes, ... In: SIMPÓSIO DE ANÁLISE TÉRMICA, 8., 2017, Ponta Grossa. Livro de resumos …, 2017 | 2 | 2017 |
Incorporação de extrato crioconcentrado de erva-mate em amido de milho. SRS LAZZAROTTO, PS Hornung, M Lazzarotto, I Wendling, E Schnitzler In: SIMPÓSIO DE ANÁLISE TÉRMICA, 8., 2017, Ponta Grossa. Livro de resumos …, 2017 | 2 | 2017 |
Use of thermogravimetry analysis to quantify total volatile fraction in pine resin. M Lazzarotto, HZ Ruiz, SRS LAZZAROTTO, E Schnitzler, ... In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ANÁLISE TÉRMICA E CALORIMETRIA, 9., 2014, Serra …, 2014 | 2 | 2014 |
Método de Folin Ciocalteau adaptado para quantificar polifenóis em extratos de erva-mate. SR da Silveira Lazzarotto, MS de Freitas Scherruth, P Sthefani Calixto, ... Revista Movimenta 13 (3), 2020 | 1 | 2020 |
Modificação do amido de Dioscorea sp: propriedades calorimétricas. FLA SILVA, PS Hornung, R BARBI, SRS LAZZAROTTO, M Lazzarotto, ... In: SIMPÓSIO DE ANÁLISE TÉRMICA, 8., 2017, Ponta Grossa. Livro de resumos …, 2017 | 1 | 2017 |
Propriedades calorimétricas do biofilme de amido de araruta (Maranta arundinaceae) com diferentes concentrações de nanocelulose de Pinus elliottii. PS HORNUNG, SRS LAZZAROTTO, RCT BARBI, M Lazzarotto, ... In: SIMPÓSIO DE ANÁLISE TÉRMICA, 8., 2017, Ponta Grossa. Livro de resumos …, 2017 | 1 | 2017 |
Caracterização térmica e comparação da composição de óleos essenciais provenientes de folhas secas e frescas de eucalipto. IC Denardin, M Lazzarotto, SRS LAZZAROTTO, DL De Queiroz In: SIMPÓSIO DE ANÁLISE TÉRMICA, 8., 2017, Ponta Grossa. Livro de resumos …, 2017 | 1 | 2017 |
Efeito do processo de hidrólise ácida em amido na gelatinização visando à aplicação na indústria papeleira. GLA SIQUEIRA, PS Hornung, SRS LAZZAROTTO, E Schnitzler, ... Colombo: Embrapa Florestas, 2016., 2016 | 1 | 2016 |