Seguir
Simone Rosa da Silveira Lazzarotto
Simone Rosa da Silveira Lazzarotto
Mestrado Ciências e Tecnologia de Alimentos, Universidade Estadual de Ponta Grossa
Nenhum e-mail foi confirmado
Título
Citado por
Citado por
Ano
Enhancement of the functional properties of Dioscoreaceas native starches: Mixture as a green modification process
PS Hornung, S Avila, M Lazzarotto, SR da Silveira Lazzarotto, ...
Thermochimica acta 649, 31-40, 2017
442017
Investigation of the photo-oxidation of cassava starch granules: Thermal, rheological and structural behaviour
PS Hornung, CS de Oliveira, M Lazzarotto, SR da Silveira Lazzarotto, ...
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry 123, 2129-2137, 2016
432016
Brazilian Dioscoreaceas starches: Thermal, structural and rheological properties compared to commercial starches
PS Hornung, L do Prado Cordoba, SR da Silveira Lazzarotto, E Schnitzler, ...
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry 127, 1869-1877, 2017
362017
Evolved gas analysis (TG-DSC-FTIR) and (Pyr-GC–MS) in the disposal of medicines (aceclofenac)
MD Colman, SR da Silveira Lazzarotto, M Lazzarotto, FA Hansel, ...
Journal of Analytical and Applied Pyrolysis 119, 157-161, 2016
182016
Impact of treatment with HCL/alcoholic in the modification of corn starch
GL de Andrade de Siqueira, PS Hornung, AC da Silveira, ...
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry 129, 1705-1713, 2017
122017
Hydrolysis of the low gelatinization temperature Araucaria angustifolia pine seed starch: Thermal, rheological and structural properties
GLA de Siqueira, AC da Silveira, SRS Lazzarotto, RCB de Godoy, ...
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry 138, 1269-1278, 2019
82019
Thermoanalytical evaluation of essential oils of the leaves from Eucalyptus spp susceptible and resistant to Glycaspis brimblecombei.
GLA SIQUEIRA, M Lazzarotto, M Fernandes, AC da Silveira, ...
Brazilian Journal of Thermal Analysis, v. 5, n. 1, 2016. 6 p., 2016
72016
Induced effects by oxidation with potassium permanganate on the thermal, morphological, colorimetric and pasting properties of corn starch.
SRS Lazzarotto, CD Bet, PS Hornung, M Lazzarotto, E Schnitzler
Ukrainian Food Journal, v. 6, n. 2, p. 197-210, 2017., 2017
62017
Corn starch incorporated with freeze-concentrated Ilex paraguariensis extracts: a potential nutraceutical product
SRS Lazzarotto, M Lazzarotto, AC Silveira, I Wendling, E Schnitzler
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry 146, 171-176, 2021
42021
Hydrolysis of the low gelatinization temperature Araucaria angustifolia pine seed starch
GL Andrade de Siqueira, AC Silveira, SRS Lazzarotto, ...
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry 138 (2), 1269-1278, 2019
32019
Thermal tool to evaluate essential oil composition of different Eucalyptus genotypes in relation to Glycaspis brimblecombei susceptibility (Hemiptera: Aphalaridae)
AC da Silveira, GL de Andrade de Siqueira, FM Mayer, ...
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, 1-9, 2021
22021
Thermal analysis of salts from 4-nitrophenol and aliphatic amines
M Lazzarotto, FF Nachtigall, GLA de Siqueira, SR da Silveira Lazzarotto, ...
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry 138, 351-357, 2019
22019
Caracterização térmica de óleos essenciais de eucalipto visando material genético resistente ao ataque de Glycaspis brimblecombei.
IC Denardin, M Lazzarotto, SRS LAZZAROTTO, WLE Magalhaes, ...
In: SIMPÓSIO DE ANÁLISE TÉRMICA, 8., 2017, Ponta Grossa. Livro de resumos …, 2017
22017
Incorporação de extrato crioconcentrado de erva-mate em amido de milho.
SRS LAZZAROTTO, PS Hornung, M Lazzarotto, I Wendling, E Schnitzler
In: SIMPÓSIO DE ANÁLISE TÉRMICA, 8., 2017, Ponta Grossa. Livro de resumos …, 2017
22017
Use of thermogravimetry analysis to quantify total volatile fraction in pine resin.
M Lazzarotto, HZ Ruiz, SRS LAZZAROTTO, E Schnitzler, ...
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ANÁLISE TÉRMICA E CALORIMETRIA, 9., 2014, Serra …, 2014
22014
Método de Folin Ciocalteau adaptado para quantificar polifenóis em extratos de erva-mate.
SR da Silveira Lazzarotto, MS de Freitas Scherruth, P Sthefani Calixto, ...
Revista Movimenta 13 (3), 2020
12020
Modificação do amido de Dioscorea sp: propriedades calorimétricas.
FLA SILVA, PS Hornung, R BARBI, SRS LAZZAROTTO, M Lazzarotto, ...
In: SIMPÓSIO DE ANÁLISE TÉRMICA, 8., 2017, Ponta Grossa. Livro de resumos …, 2017
12017
Propriedades calorimétricas do biofilme de amido de araruta (Maranta arundinaceae) com diferentes concentrações de nanocelulose de Pinus elliottii.
PS HORNUNG, SRS LAZZAROTTO, RCT BARBI, M Lazzarotto, ...
In: SIMPÓSIO DE ANÁLISE TÉRMICA, 8., 2017, Ponta Grossa. Livro de resumos …, 2017
12017
Caracterização térmica e comparação da composição de óleos essenciais provenientes de folhas secas e frescas de eucalipto.
IC Denardin, M Lazzarotto, SRS LAZZAROTTO, DL De Queiroz
In: SIMPÓSIO DE ANÁLISE TÉRMICA, 8., 2017, Ponta Grossa. Livro de resumos …, 2017
12017
Efeito do processo de hidrólise ácida em amido na gelatinização visando à aplicação na indústria papeleira.
GLA SIQUEIRA, PS Hornung, SRS LAZZAROTTO, E Schnitzler, ...
Colombo: Embrapa Florestas, 2016., 2016
12016
O sistema não pode executar a operação agora. Tente novamente mais tarde.
Artigos 1–20