Saccharin and aspartame, compared with sucrose, induce greater weight gain in adult Wistar rats, at similar total caloric intake levels F de Matos Feijó, CR Ballard, KC Foletto, BAM Batista, AM Neves, ... Appetite 60, 203-207, 2013 | 165 | 2013 |
Health benefits of flavonoids CR Ballard, MRM Junior Bioactive compounds, 185-201, 2019 | 127 | 2019 |
Serotonin and hypothalamic control of hunger: a review FM Feijó, MC Bertoluci, C Reis Revista da Associação Médica Brasileira 57, 74-77, 2011 | 86 | 2011 |
Serotonina e controle hipotalâmico da fome: uma revisão FM Feijó, MC Bertoluci, C Reis Revista da Associação Médica Brasileira 57, 74-77, 2011 | 66 | 2011 |
Sweet taste of saccharin induces weight gain without increasing caloric intake, not related to insulin-resistance in Wistar rats KC Foletto, BAM Batista, AM Neves, F de Matos Feijó, CR Ballard, ... Appetite 96, 604-610, 2016 | 49 | 2016 |
Higher content of trans fatty acids in abdominal visceral fat of morbidly obese individuals undergoing bariatric surgery compared to non-obese subjects JW Bortolotto, C Reis, Â Ferreira, S Costa, CC Mottin, AA Souto, ... Obesity surgery 15 (9), 1265-1270, 2005 | 26 | 2005 |
Formação profissional em saúde: integralidade em perspectiva [Professional formation in health: comprehensiveness in perspective] IC Oliveira, CR Balard, LRA Cutolo Saúde & Transformação Social/Health & Social Change 4 (1), 69-72, 2013 | 22 | 2013 |
O efeito do índice de massa corporal sobre as complicações no pós-operatório de cirurgia de revascularização do miocárdio em idosos C Reis, SM Barbiero, L Ribas Brazilian Journal of Cardiovascular Surgery 23, 524-529, 2008 | 22 | 2008 |
The effect of the body mass index on postoperative complications of coronary artery bypass grafting in elderly C Reis, SM Barbiero, L Ribas Brazilian Journal of Cardiovascular Surgery 23, 524-529, 2008 | 20 | 2008 |
Effects of polyphenol-rich fruit extracts on diet-induced obesity in rodents: systematic review and meta-analysis CR Ballard, TF Galvao, CBB Cazarin, MR Maróstica Current pharmaceutical design 25 (32), 3484-3497, 2019 | 19 | 2019 |
Avaliação de conhecimentos em nutrição e de hábitos alimentares por profissionais educadores físicos no município de Guarapuava-PR L Schneider, GD Bennemann, CR Ballard, MC de Costa Trindade Revista Brasileira de Nutrição Esportiva 8 (43), 8, 2014 | 16 | 2014 |
Two polyphenol-rich Brazilian fruit extracts protect from diet-induced obesity and hepatic steatosis in mice CR Ballard, EF Dos Santos, MJ Dubois, G Pilon, CBB Cazarin, ... Food & function 11 (10), 8800-8810, 2020 | 15 | 2020 |
Avaliação das características sensoriais e físico-químicas de iogurte adicionado de inulina KA Santos, EF dos Santos, MR Manhani, FLFZ Sanches, CR Ballard, ... Revista Uniabeu 7 (15), 36-49, 2014 | 14 | 2014 |
Dietary fiber chemical structures and physicochemical properties of edible Pouteria glomerata fruits, native from Brazilian Pantanal BLS do Espirito Santo, ÉC da Silva, CJ Cândido, AF da Silva, ... Food Research International 137, 109576, 2020 | 12 | 2020 |
Avaliação Nutricional e consumo alimentar de atletas de Rugby LT Ferranti, CR Ballard, I Baratto, D Novello Revista da Universidade Vale do Rio Verde 13 (1), 473-485, 2015 | 7 | 2015 |
Avaliação da alimentação escolar e do estado nutricional de adolescentes TKR Silva, GA Camargo, CEC Nuñez, CC Silva, CR Ballard Revista de Atenção à Saúde 15 (51), 62-68, 2017 | 6 | 2017 |
Dietary intervention with avocado (Persea americana Mill.) ameliorates intestinal inflammation induced by TNBS in rats ECS de Oliveira, LM Dalmau, CAR de Almeida Costa, ... Inflammopharmacology 31 (1), 485-498, 2023 | 4 | 2023 |
Metabolic dysfunctions promoted by AIN-93G standard diet compared with three obesity-inducing diets in C57BL/6J mice LM Aguiar, CS de Moura, CR Ballard, AR Roquetto, JK da Silva Maia, ... Current Research in Physiology 5, 436-444, 2022 | 4 | 2022 |
Prevalência de sobrepeso e obesidade em escolares do ensino fundamental da rede pública P Chiconatto, E Cardoso, MM Lima, CR Ballard, DG Vieira, ... Nutrire Rev Soc Bras Aliment Nutr 38, 178, 2013 | 4 | 2013 |
Aceitação sensorial e mapa de preferência interno de bebidas lácteas sabor chocolate BI Toledo, MC Paludo, G da Silva Pereira, CR Gomes-Ruffi, EH Akamine, ... Revista Uniabeu 8 (18), 209-222, 2015 | 3 | 2015 |