Seguir
Ana Vânia Carvalho
Ana Vânia Carvalho
Pesquisadora, Embrapa Amazônia Oriental
E-mail confirmado em embrapa.br
Título
Citado por
Citado por
Ano
Bioactive compounds and antioxidant activity of pepper (Capsicum sp.) genotypes
AV Carvalho, R de Andrade Mattietto, A de Oliveira Rios, ...
Journal of Food Science and Technology 52, 7457-7464, 2015
792015
Qualidade de kiwis minimamente processados e submetidos a tratamento com ácido ascórbico, ácido cítrico e cloreto de cálcio
AV Carvalho, LCO Lima
Pesquisa Agropecuária Brasileira 37, 679-685, 2002
782002
Chemical composition and antioxidant capacity of açaí (Euterpe oleracea) genotypes and commercial pulps
AV Carvalho, T Ferreira Ferreira da Silveira, RA Mattietto, ...
Journal of the Science of Food and Agriculture 97 (5), 1467-1474, 2017
752017
Characterization of cookies formulated with rice and black bean extruded flours
PZ Bassinello, D de GC Freitas, JLR Ascheri, CY Takeiti, RN Carvalho, ...
Procedia Food Science 1, 1645-1652, 2011
662011
Hydroethanolic extracts from different genotypes of açaí (Euterpe oleracea) presented antioxidant potential and protected human neuron-like cells (SH-SY5Y)
PCMR Torma, AVS Brasil, AV Carvalho, A Jablonski, TK Rabelo, ...
Food chemistry 222, 94-104, 2017
522017
Qualidade pós-colheita de cultivares de bananeira do grupo'maçã', na região de Belém-PA
AV Carvalho, LL Seccadio, M Mourão Júnior, WMO Nascimento
Revista Brasileira de Fruticultura 33, 1095-1102, 2011
472011
Application of extruded broken bean flour for formulation of gluten-free cake blends
LOF Gomes, RAC Santiago, AV Carvalho, RN Carvalho, IG Oliveira, ...
Food Science and Technology 35, 307-313, 2015
402015
Características físicas e químicas de frutos de pupunheira no estado do Pará
AV Carvalho, JC Beckman, RA Maciel, JT Farias Neto
Revista Brasileira de Fruticultura 35, 763-768, 2013
392013
Processamento e caracterização de snack extrudado a partir de farinhas de quirera de arroz e de bandinha de feijão
AV Carvalho, PZ Bassinello, RA Mattietto, RN Carvalho, AO Rios, ...
Brazilian Journal of Food Technology 15, 72-83, 2012
372012
White açaí juice (Euterpe oleracea): Phenolic composition by LC-ESI-MS/MS, antioxidant capacity and inhibition effect on the formation of colorectal cancer related compounds
TFF da Silveira, TCL de Souza, AV Carvalho, AB Ribeiro, GGC Kuhnle, ...
Journal of functional foods 36, 215-223, 2017
352017
White açaí juice (Euterpe oleracea): Phenolic composition by LC-ESI-MS/MS, antioxidant capacity and inhibition effect on the formation of colorectal cancer related compounds
TFF da Silveira, TCL de Souza, AV Carvalho, AB Ribeiro, GGC Kuhnle, ...
Journal of functional foods 36, 215-223, 2017
352017
Physico‐Chemical Properties of the Flour, Protein Concentrate, and Protein Isolate of the Cupuassu (Theobroma grandiflorum Schum) Seed
AV Carvalho, NHP Garcia, J Amaya‐Farfán
Journal of food science 71 (8), S573-S578, 2006
322006
Caracterização tecnológica de extrusados de terceira geração à base de farinhas de mandioca e pupunha
AV Carvalho, MAM Vasconcelos, PA Silva, GT Assis, JLR Ascheri
Ciência e Agrotecnologia 34, 995-1003, 2010
302010
Produção de snacks de terceira geração por extrusão de misturas de farinhas de pupunha e mandioca.
AV Carvalho, MAM de VASCONCELOS, PA Silva, JLR Ascheri
Brazilian Journal of Food Technology, Campinas, v. 12, n. 4, p. 277-284, out …, 2009
302009
Caracterização física, físico-química e potencial tecnológico de frutos de camapu (Physalis angulata L.)
JAR De Oliveira, LH da Silva Martins, MAM de Vasconcelos, ...
Revista Brasileira de Tecnologia Agroindustrial 5 (2), 2011
292011
Estudo da estabilidade de polpas de frutas tropicais mistas congeladas utilizadas na formulação de bebidas
AV Carvalho, RA Mattietto, JC Beckman
Brazilian Journal of Food Technology 20, e2016023, 2017
272017
Physical and functional evaluation of extruded flours obtained from different rice genotypes
FS Becker, EC Eifert, MS Soares Junior, JAS Tavares, AV Carvalho
Ciência e Agrotecnologia 38, 367-374, 2014
272014
Processing and characterization of extruded breakfast meal formulated with broken rice and bean flour
AV Carvalho, RA Mattietto, PZ Bassinello, SN Koakuzu, AO Rios, ...
Food Science and Technology 32, 515-524, 2012
272012
Phenolic compounds are highly correlated to the antioxidant capacity of genotypes of Oenocarpus distichus Mart. fruits
SHB de Sousa, R de Andrade Mattietto, RC Chisté, AV Carvalho
Food Research International 108, 405-412, 2018
242018
Phenolic composition and antioxidant capacity of bacaba-de-leque (Oenocarpus distichus Mart.) genotypes
AV Carvalho, TF da Silveira, SHB de Sousa, MR de Moraes, HT Godoy
Journal of Food Composition and Analysis 54, 1-9, 2016
242016
O sistema não pode executar a operação agora. Tente novamente mais tarde.
Artigos 1–20