Seguir
Fernando Eustáquio de Matos-Jr
Fernando Eustáquio de Matos-Jr
Professor, Federal University of Acre
Email confirmado em usp.br
Título
Citado por
Citado por
Ano
Microencapsulation of ascorbic acid by complex coacervation: Protection and controlled release
TA Comunian, M Thomazini, AJG Alves, FE de Matos Junior, ...
Food research international 52 (1), 373-379, 2013
2572013
Technological challenges for spray chilling encapsulation of functional food ingredients
PK Okuro, FE de Matos Junior, CS Favaro-Trindade
Food Technology and Biotechnology 51 (2), 171, 2013
1322013
Spray Chilling Microencapsulation of Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium animalis subsp. lactis and Its Use in the Preparation of Savory Probiotic …
GB Bampi, GT Backes, RL Cansian, FE de Matos, IMA Ansolin, BC Poleto, ...
Food and Bioprocess Technology 9, 1422-1428, 2016
802016
Development and characterization of solid lipid microparticles loaded with ascorbic acid and produced by spray congealing
FE Matos-Jr, M Di Sabatino, N Passerini, CS Favaro-Trindade, B Albertini
Food Research International 67, 52-59, 2015
622015
Application of spray chilling and electrostatic interaction to produce lipid microparticles loaded with probiotics as an alternative to improve resistance under stress conditions
MP Silva, FL Tulini, FE Matos-Jr, MG Oliveira, M Thomazini, ...
Food Hydrocolloids 83, 109-117, 2018
512018
Effect of feed preparation on the properties and stability of ascorbic acid microparticles produced by spray chilling
FE de Matos-Jr, TA Comunian, M Thomazini, CS Favaro-Trindade
Lwt 75, 251-260, 2017
352017
Encapsulation via spray chilling/cooling/congealing
CS Favaro-Trindade, PK Okuro, FE Matos Jr
Handbook of Encapsulation and Controlled Release; Mishra, M., Ed.; CRC Press …, 2015
342015
Encapsulation of active pharmaceutical ingredients in lipid micro/nanoparticles for oral administration by spray-cooling
CS Favaro-Trindade, FE de Matos Junior, PK Okuro, J Dias-Ferreira, ...
Pharmaceutics 13 (8), 1186, 2021
302021
Evaluation of the viability and the preservation of the functionality of microencapsulated Lactobacillus paracasei BGP1 and Lactobacillus rhamnosus 64 in lipid particles coated …
FE de Matos-Jr, MP da Silva, MGC Kasemodel, TT Santos, P Burns, ...
Journal of functional foods 54, 98-108, 2019
262019
Iogurte probiótico produzido com leite de cabra suplementado com Bifidobacterium spp
V Mazochi, FE Matos Júnior, CH Val, DN Diniz, AF Resende, JR Nicoli, ...
Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia 62, 1484-1490, 2010
172010
Microencapsulation with spray-chilling as an innovative strategy for probiotic low sodium requeijão cremoso processed cheese processing
R Silva, TC Pimentel, FE de Matos Junior, EA Esmerino, MQ Freitas, ...
Food Bioscience 46, 101517, 2022
152022
Application of free or encapsulated Vitamin C to chicken frankfurter sausage by spray chilling: Physicochemical characteristics, stability and sensory acceptance
FE MATOS JUNIOR, M THOMAZINI, MA TRINDADE, ...
Brazilian Journal of Food Technology 18, 322-331, 2015
62015
Aplicação de vitamina C livre e encapsulada por spray chilling em salsicha de carne de frango: características físico-químicas, estabilidade e aceitação sensorial
FE Matos Junior, M Thomazini, MA Trindade, CS Fávaro-Trindade
Brazilian Journal of Food Technology 18, 322-331, 2015
52015
Probiotic yogurt produced with goat milk supplemented with Bifidobacterium spp.
V Mazochi, FE Matos Júnior, CH Val, DN Diniz, AF Resende, JR Nicoli, ...
52010
Evaluation of lactobacillus paracasei LP11 and lactobacillus rhamnosus 64 potential as candidates for use as probiotics in functional foods
F EustÃ, P Burns, J Reinheimer, G Vinderola
Journal of microbiology, biotechnology and food sciences 9 (6), 1126-1133, 2020
42020
Solid lipid particles covered by electrostatic interaction as one alternative to protect probiotics under stress conditions
MP Silva, FL Tulini, FE Matos Junior, M Thomazini, CS Fávaro-Trindade
Resumos SLACA; A ciência de alimentos e seu impacto no mundo em transformação, 2017
2017
Avaliação da viabilidade e funcionalidade de microrganismos probióticos microencapsulados em partículas lipídicas recobertas por interação eletrostática de polímeros
FEDEM JUNIOR
2017
Desenvolvimento do requeijão cremoso probiótico reduzido de sódio: potencial uso da microencapsulação por spray chilling
R Silva, ALD Batista, HL Silva, FE Matos Junior, MM Andrade, AH Vieira, ...
Livro de Resumos, 2016
2016
Avaliação da viabilidade de microrganismos probióticos microencapsulados em partículas lipídicas e em partículas lipídicas recobertas por interação eletrostática de polímeros
MG Oliveira, MP Silva, FE Matos Junior, CS Fávaro-Trindade
23. SIICUSP: resumos, 2015
2015
Avaliação in vitro do sinergismo entre probióticos e prebióticos
JFU Marinho, FE Matos Junior, MP Silva, CS Fávaro-Trindade
Nutrire, 198, 2015
2015
O sistema não pode efectuar a operação agora. Tente mais tarde.
Artigos 1–20