Seguir
Ana Lúcia Fadini
Ana Lúcia Fadini
Pesquisador Científico, Instituto de Tecnologia de Alimentos - ITAL
E-mail confirmado em ital.sp.gov.br
Título
Citado por
Citado por
Ano
Mechanical properties and water vapour permeability of hydrolysed collagen–cocoa butter edible films plasticised with sucrose
AL Fadini, FS Rocha, ID Alvim, MS Sadahira, MB Queiroz, RMV Alves, ...
Food Hydrocolloids 30 (2), 625-631, 2013
1012013
Chewy candy as a model system to study the influence of polyols and fruit pulp (açai) on texture and sensorial properties
LB da Silva, MB Queiroz, AL Fadini, RCC da Fonseca, SPM Germer, ...
LWT-Food Science and Technology 65, 268-274, 2016
762016
Innovative strategy based on combined microencapsulation technologies for food application and the influence of wall material composition
AL Fadini, ID Alvim, IP Ribeiro, LG Ruzene, LB da Silva, MB Queiroz, ...
LWT 91, 345-352, 2018
532018
Influência de diferentes agentes de corpo nas características reológicas e sensoriais de chocolates diet em sacarose e light em calorias
CR Gomes, FZ Vissotto, AL Fadini, EV Faria, AM Luiz
Food Science and Technology 27, 614-623, 2007
352007
Effect of differently processed açai (Euterpe oleracea Mart.) on the retention of phenolics and anthocyanins in chewy candies
LB da Silva, FE Annetta, AB Alves, MB Queiroz, AL Fadini, MG da Silva, ...
International journal of food science & technology 51 (12), 2603-2612, 2016
222016
Optimization of the production of double-shell microparticles containing fish oil
AL Fadini, I Dutra Alvim, KBF Paganotti, L Bataglia da Silva, ...
Food science and technology international 25 (5), 359-369, 2019
182019
Co-crystallization of paprika oleoresin and storage stability study
V Federzoni, ID Alvim, AL Fadini, LB SILVA, MB Queiroz
Food Science and Technology 39, 182-189, 2019
132019
Influência de diferentes ingredientes na textura de balas moles produzidas com e sem goma gelana
AL FADINI, F FACCHINI, MB QUEIROZ, K YOTSUYANAGI, VDA ANJOS
Boletim do Centro de Pesquisa e Processamento de Alimentos 21 (1), 131-140, 2003
13*2003
Características sensoriais e de textura de chicles drageados diet produzidos com diferentes tipos de polióis
AL FADINI, DCP JARDIM, MB QUEIROZ, AP BERTIN, P EFRAIM, ...
Braz. J. Food Technol 8 (2), 113-119, 2005
82005
Microparticles loaded with fish oil: stability studies, food application and sensory evaluation
AL Fadini, ID Alvim, CA Carazzato, KBF Paganotti, AMRO Miguel, ...
Journal of Microencapsulation 38 (6), 365-380, 2021
52021
Isotermas de sorção de umidade e estudo de estabilidade de macadâmias drageadas
AL FADINI, PMP SILVA, DCP JARDIM, FZ VISSOTO, MB QUEIROZ, ...
Braz. J. Food Technol 9 (2), 83-88, 2006
52006
Sucrose solubility equilibrium in multicomponent sugar mixtures.
MB Queiroz, IRL Braúna, AL Fadini, TG Kieckbusch
32008
Efeito da adição do açúcar invertido e do tempo de batimento nas características físicas do marshmallow
MB QUEIROZ, ACGG RAFFAINI, AL FADINI
Braz. J. Food Technol 6 (2), 359-364, 2003
3*2003
Solubilidade de equilíbrio de sacarose em misturas multicomponentes de açúcares
MB Queiroz, IRL Braúna, AL Fadini, TG Kieckbusch
Braz. J. Food Tech 11, 70-77, 2008
22008
Sensory and texture characteristics of panned sugarless chewing gum, produced with different kinds of polyols.
AL Fadini, DCP Jardim, MB Queiroz, AP Bertin, P Efraim, EEM Mori
22005
Determinaçäo experimental da difusividade térmica de chocolate tipo cobertura
FZ Vissotto, V Luccas, AA Vitali, AL Fadini, IC Gennaro
Colet. Inst. Tecnol. Alimentos 27 (1/2), 112-118, 1997
21997
Moisture sorption isotherms and a stability study of panned macadamia.
AL Fadini, PMP Silva, DCP Jardim, FZ Vissoto, MB Queiroz, G Batista
12006
IMPACTO DA ROTULAGEM ORGÂNICA NA ACEITAÇÃO SENSORIAL DE BALAS DE GOMA
G de Castilho Queiroz, GMC Hernandes, RF Paschoalin, MB Queiroz, ...
Revista Engenharia e Tecnologia Aplicada-UNG-Ser 4 (1), 20-29, 2021
2021
Innovative microencapsulation strategy for addition of functional ingredients in processed foods= Estratégia inovadora em microencapsulação para inserção de ingredientes …
AL Fadini
[sn], 2020
2020
Study of the variables affecting the gumming of the macadamia nuts: gumming solution concentration, revolving pan rotation speed and number of applications.
AL Fadini, P Nakamura, MB Queiroz, G Cardozo
2006
O sistema não pode executar a operação agora. Tente novamente mais tarde.
Artigos 1–20