Follow
Silene Bruder S. Sarmento
Silene Bruder S. Sarmento
Professor de Ciência e tecnologia de Alimentos
Verified email at usp.br
Title
Cited by
Cited by
Year
Propriedades gerais do amido
MP Cereda, CML Franco, ER Daiuto, IM Demiate, L Carvalho, M Leonel, ...
1512001
Características físicas de filmes biodegradáveis produzidos a partir de amidos modificados de mandioca
CM Henrique, MP Cereda, SBS Sarmento
Food Science and Technology 28, 231-240, 2008
1322008
Propriedades gerais do amido
CML Franco, ER Daiuto, IM Demiate, L Carvalho, M Leonel, OF Vilpoux, ...
1312001
New starches for the food industry: Curcuma longa and Curcuma zedoaria
M Leonel, SBS Sarmento, MP Cereda
Carbohydrate Polymers 54 (3), 385-388, 2003
1092003
Heat‐moisture treatment and enzymatic digestibility of Peruvian carrot, sweet potato and ginger starches
FC Vieira, SBS Sarmento
Starch‐stärke 60 (5), 223-232, 2008
1022008
Structural and physicochemical characterization of RS prepared using hydrolysis and heat treatments of chickpea starch
LF Polesi, SBS Sarmento
Starch‐Stärke 63 (4), 226-235, 2011
922011
Características físico-químicas de amidos modificados de grau alimentício comercializados no Brasil
GO Silva, FF Takizawa, RA Pedroso, CML Franco, M Leonel, ...
Food Science and Technology 26, 188-197, 2006
902006
Effects of Extraction Methods on Yam (Dioscorea alata) Starch Characteristics
E Daiuto, M Cereda, S Sarmento, O Vilpoux
Starch‐Stärke 57 (3‐4), 153-160, 2005
882005
Physicochemical and structural characteristics of rice starch modified by irradiation
LF Polesi, SBS Sarmento, J de Moraes, CML Franco, ...
Food Chemistry 191, 59-66, 2016
662016
Composition and characterization of pea and chickpea starches.
LF Polesi, SBS Sarmento, CBP Anjos
552011
Conservação de maçã minimamente processada com o uso de películas comestíveis
LCB Fontes, SBS Sarmento, MHF Spoto, CTS Dias
Food Science and Technology 28, 872-880, 2008
552008
Efeito dos parâmetros de extrusão sobre as propriedades funcionais de extrusados da farinha de batata-doce
AM Borba, S Sarmento, M Leonel
Food Science and Technology 25, 835-843, 2005
512005
Propriedades de barreira e solubilidade de filmes de amido de ervilha associado com goma xantana e glicerol
MD Matta Jr, S Sarmento, CIGL Sarantópoulos, SS Zocchi
Polímeros 21, 67-72, 2011
402011
Processamento de araruta (Maranta arundinacea) para extração e caracterização da fração amilácea
M Leonel, MP Cereda, SBS Sarmento
Brazilian Journal of Food Technology 5, 151-155, 2002
402002
Extração e caracterização do amido de biri (Canna edulis)
M Leonel, SBS Sarmento, MP Cereda, LMR Guerreiro
Brazilian Journal of food technology 5, 27-32, 2002
402002
Structural and physicochemical characteristics of starch from sugar cane and sweet sorghum stalks
FV Alves, LF Polesi, CL Aguiar, SBS Sarmento
Carbohydrate polymers 111, 592-597, 2014
392014
Ozone technology as an alternative to fermentative processes to improve the oven-expansion properties of cassava starch
MDM Junior, N Castanha, CBP Dos Anjos, PED Augusto, SBS Sarmento
Food Research International 123, 56-63, 2019
372019
Características dos rizomas e do amido de araruta (Maranta arundinacea) em diferentes estádios de desenvolvimento da planta
TB Ferrari, M Leonel, SBS Sarmento
Brazilian Journal and Food Technology 8 (2), 93-98, 2005
352005
Starch digestibility and functional properties of rice starch subjected to gamma radiation
LF Polesi, SBS Sarmento, SG Canniatti-Brazaca
Rice Science 25 (1), 42-51, 2018
342018
Extração e caracterização de amido de jacatupé (Pachyrhizus ahipa)
M Leonel, S Sarmento, MP Cereda, FLA Cãmara
Food Science and Technology 23, 362-365, 2003
332003
The system can't perform the operation now. Try again later.
Articles 1–20